Valmentajien esittely

Päävalmentaja Jouko Pakarinen

Omaan urheilu-uraani mahtuu monipuolisesti lajeja joukkuepalloiluista yksilölajeihin. Pitkäaikaisin oma laji ja paras menestys valmentajana on tullut nykyaikaisen 5-ottelun parista. Urheilijana olen voittanut kuusi aikuisten sarjan SM kultamitaleita (4 kpl 5-ottelusta ja 2 kpl miekkailusta) ja paras kansainvälinen saavutukseni on 5-ottelun MM-kisojen 7. sija. Tärkeimmät valmennussaavutukseni ovat yksi MM-kulta ja kaksi MM-hopeaa. Olen suorittanut ammattivalmentaja -tutkinnon vuonna 2005 ja  5-ottelun kansainvälisen lajiliiton (UIPM) korkeimman tason valmentajatutkinnon (11 maailmassa) vuonna 2018. Oma valmennusfilosofiani voidaan tiivistää neljään sanaan: vuorovaikutus,  kohtaamiset, sopeutuminen ja luovuus.

Kuuntele Joukon radiohaastattelu:

Radio Häme haastatteli Joukoa Ahveniston kisaleiripäivän 15.8.2020 ohessa

 

 

Sulevi Pellinen, uintivalmentaja ja seuran tiedottaja

Aloitin uintiharrastukseni alle kymmenvuotiaana Helsingin Kumpulan maauimalan kilpauinti-koulussa. Mastersuimarina aloitin kilpailemisen uudelleen vuonna 2000. Samoihin aikoihin hankin pätevyyden aikuisten uintiopetukseen. Olen myös ollut mukana kirjoittamassa aikuisten uintiopasta  “Ui kunnolla”. Uintihistorioitsijana olen kirjoittanut muun muassa Helsingfors Simsällskapin, Helsingin Uimarien, Hämeenlinnan Uimaseuran ja Vetehisten vaiheista yhteensä yli 800 sivua.
Uinnin ohjaamisessa ja valmentamisessa on hienointa vesielementin moniulotteisuuden tuottama riemu ja uimarien yhdessä muodostama onnistujien yhteisö. Uinti on monipuolista kehon hallintaa, armottoman läpinäkyvää ja samalla pehmeän liukuvaa kehitystä; vaivan arvoista vaivattomuuden tavoittelua.

Tatu Korkeakoski, miekkailuvalmentaja

Aloitin miekkailun vuonna 2002 Hämeenlinnassa. Kansallisia kilpailuja kiertänyt useita kymmeniä. Aktiivisimpina kilpailuvuosina sm-rankingissa ollut top 10 joukossa sekä yksittäisissä kisoissa palkintosijoja. Suorittanut valmentajakoulutuksen sekä tuomarikoulutuksen. Valmentanut miekkailua useita vuosia Hämeenlinnassa.

Parasta valmentajana on nähdä kuinka oppilailla tekniikka kehittyy, sekä aito ilo ja tyytyväisyys joka syntyy onnistumisien jälkeen.

Suvi Kuosmanen, miekkailuvalmentaja

Aloitin miekkailun 11 vuotiaana. Kisaillut olen kovasti niin kotimaassa kun pohjoismaissakin. Olenkin hyvin kilpailuhenkinen nainen. Alle 20 vuotiaana kuuluin Suomen maajoukkueeseen.

Hämeenlinnan seudun miekkailijoita olen valmentanut yli kymmenen vuoden ajan. Valmennettaviin on kuulunut peruskurssilaisia kuin edenneitäkin miekkailijoita.

Miekkailu on mahtava yksilölaji, missä ratkaisevaa on maltti, nopeus ja oveluus. Tämän kun saa opetettua, on onnistunut valmentajana.

Hannu Lähteenmäki, juoksuvalmentaja

Kestävyysjuoksussa ja suunnistuksessa I –tason (kansallinen) valmentajakoulutus. Pv:n  testaaja- koulutus, toimin Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) testaajana, lihaskunto/kestävyys, lähinnä Maakuntajoukot.

Intohimoni valmentajana on opettaa ihminen harjoittelemaan oikein ja oppimaan oman kehon tuntemista. Kaikista ei tarvitse tulla Lassea eikä tarviikkaan. Riittää kun on terveesti tyytyväinen omiin saavutuksiinsa.

 

Hämeenlinnan 5-ottelijat

Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 ry

info@hml5.fi
Silapolku 9 B3
13500 Hämeenlinna

Puh. 050 340 6123
Rekisterin:o 222.391
Y-tunnus  2944542-5