VALMENTAJIEN ESITTELY

"Valmennuksen laatu on tärkein yksittäinen tekijä urheilijan kehittymisessä tai motivaatiossa harrastaa. Valmennusosaaminen on ratkaiseva tekijä kilpa- ja huippu-urheilussa, lasten urheilussa sekä urheilun yhteiskuntavastuussa. Valmennuksen laatu määrittää pääosin koko urheilun laadun."

Päävalmentaja Jouko Pakarinen

Omaan urheilu-uraani mahtuu monipuolisesti lajeja joukkuepalloiluista yksilölajeihin. Pitkäaikaisin oma laji ja paras menestys valmentajana on tullut nykyaikaisen 5-ottelun parista. Urheilijana olen voittanut neljä aikuisten sarjan SM kultamitalia 5-ottelussa ja kaksi  miekkailussa. Paras kansainvälinen saavutukseni on 5-ottelun MM-kisojen 7. sija. Tärkeimmät valmennussaavutukseni ovat yksi MM-kulta ja kaksi MM-hopeaa. Olen suorittanut ammattivalmentaja -tutkinnon vuonna 2005 ja  5-ottelun kansainvälisen lajiliiton (UIPM) korkeimman tason valmentajatutkinnon (11 maailmassa) vuonna 2018. Oma valmennusfilosofiani voidaan tiivistää neljään sanaan: vuorovaikutus,  kohtaamiset, sopeutuminen ja luovuus.

Radio Hämeen haastattelu Ahveniston kisaleiripäivän 15.8.2020 lomassa.

Hannu Lähteenmäki, juoksuvalmentaja

Kestävyysjuoksussa ja suunnistuksessa I –tason (kansallinen) valmentajakoulutus. Pv:n  testaaja- koulutus, toimin Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) testaajana, lihaskunto/kestävyys, lähinnä Maakuntajoukot.

Intohimoni valmentajana on opettaa ihminen harjoittelemaan oikein ja oppimaan oman kehon tuntemista. Kaikista ei tarvitse tulla Lassea eikä tarviikkaan. Riittää kun on terveesti tyytyväinen omiin saavutuksiinsa.