Usein kysyttyä miekkailusta

 

Kenelle miekkailu sopii?

Miekkailu sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta. Seuramme järjestää peruskursseja nuorille ja aikuisille, 13 vuoden iästä alkaen.

Mitä varusteita kurssilla tarvitaan?

Normaalit sisäpelivarusteet riittävät: pitkät verkkarit, t-paita ja sisäpelitossut. Peruskurssilla miekkailuvarusteet tulevat seuramme puolesta käyttöösi.

Riittääkö kuntoni?

Emme edellytä kurssilaisilta huippukuntoa, normaalikuntoinen pärjää hyvin kurssilla. Kurssin aikana (kurssin pituudesta riippuen) peruskuntosi paranee ja lihaksistosi sekä hermostosi kehittyvät miekkailuun tarvittaviin vaatimuksiin.

Onko miekkailu turvallista?

Miekkailu on turvallinen laji, siitä pitävät huolen oikeat varusteet, hyvä ja asianmukainen valmennus sekä tiukat säännöt. Varusteet on suunniteltu kestämään vaikka miekan terä katkeaisi kesken ottelun ja terävä halkeamispinta osuisi niihin. Herrasmiessääntöjä noudatetaan ottelujen lisäksi myös harjoituksissa, mikä lisää turvallisuutta.

Sattuuko miekkailu?

Miekkaillessa aiheutuu satunnaisia mustelmia lukuun ottamatta hyvin harvoin loukkaantumisia ja silloinkin ne ovat muista urheilulajeista tuttuja polven ja nilkan alueen vammoja. Vammat on kuitenkin vältettävissä puhtaalla tekniikalla, oikeilla varusteilla ja hyvällä lihashuollolla. Paksut ja suojaavat varusteet taas vaimentavat pistoista johtuvia iskuja todella hyvin.

Tuleeko miekkaillessa hiki? Parantaako miekkailu kuntoa?

Miekkailussa tulee hiki eikä vähinten paksujen varusteiden takia. Onneksi kaikki vaateosat ovat konepesun kestäviä. Miekkailussa tarvitaan kestävyyttä, nopeutta ja hyvää lihaskuntoa. Miekkailussa tarvittavat lihasryhmät kehittyvät aloittelijalla nopeasti ja peruskuntokin varmasti nousee!

Onko miekkailu kallista?

Miekkailun peruskurssi kevät- tai syyskaudella maksaa 130 €U/hlö. Kurssin jälkeen keväällä aloittaneet maksavat syksyllä vain syyskaudella harrastajamaksun 100 €/hlö. Ensimmäinen vuosi maksaa siten yhteensä 230 €.  Seuran jäsen maksu 50 €/hlö maksetaan siten vain aina vuoden alussa. Seuran varusteet ovat käytettävissä miekkailun peruskurssin ajan ja sen jälkeen varusteita voidaan vuokrata mahdollisuuksien mukaan. Kilpailumääräysten mukaiset varusteet saa noin 400 - 600 eurolla. Vaikka alkuvaiheen sijoitus varusteisiin nousee melko suureksi, ne kestävät asianmukaisesti huollettuna jopa kymmenen vuotta.

Millaiset kilpailumahdollisuudet miekkailun harrastajalla on?

Miekkailussa järjestetään kansallisia kisoja, joihin myös harrastelijat ovat tervetulleita. Jos ajatus kilpailemisesta innostaa, kannattaa kilpailutasoiset varusteet hankkia jo harrastuksen alussa. Kilpailuihin vaaditaan maksullinen kansallinen lisenssi ja kilpailukohtainen osallistumismaksu. Kilpailumaksut ovat yleensä korkeintaan joitakin kymppejä.

Sopiiko miekkailu myös ikääntyneemmille?

Kyllä! Sen minkä notkeudessa ja nopeudessa on menettänyt, voi miekkailussa korvata maltilla ja viekkaudella. Treeneissä olemme todistaneet, että vanhakin koira oppii uusia temppuja!

 

 

 

Hämeenlinnan 5-ottelijat

Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 ry

info@hml5.fi
Silapolku 9 B3
13500 Hämeenlinna

Puh. 050 340 6123
Rekisterin:o 222.391
Y-tunnus  2944542-5