HÄMEENLINNAN 5-OTTELIJOILLE 10 MITALIA SM-KISOISSA

31.5.2022

HÄMEENLINNAN 5-OTTELIJOILLE 10 MITALIA SM-KISOISSA 28.5.2022

Lauantaina Salossa järjestetyt nykyaikaisen viisiottelun Suomen mestaruuskilpailut olivat Hämeenlinnan viisiottelijoiden hieno voimannäyte. Kahdentoista kilpailutunnin jälkeen seuran urheilijoilla oli tuomisinaan kotiin 10 mitalia.

Hämeenlinnasta lähti Saloon kilpailemaan 12 viisiottelijaa. Yleisessä aikuisten sarjassa oli yksi mies ja nainen. Yli 30-vuotiaita masters-sarjalaisia oli kaikkiaan kolme. Hämeenlinnan viisiottelijoiden viisiottelukerholaisista mukana oli viisi tyttöä ja kaksi poikaa juniorisarjoissa U11, U13 ja U15.

NUORIMPIEN HUIKEA LÄPIMURTO

Heti ensimmäisessä lajissa - uinnissa - näkyi, että harjoittelu oli tuottanut tulosta. Kaikki hämeenlinnalaiset tekivät omat henkilökohtaiset ennätyksensä. Seitsemälle nuorimmalle kilpailu oli ensimmäinen seuran omia kilpailuja suurempi tapahtuma. Nämä nuorimmat ottelevat vasta triathlessa, suomalaisittain kolmiottelussa, johon ei vielä kuulu miekkailua ja ratsastusta.

Juniorit puhdistivat tehokkaasti mitalipöytää. Kaikki seitsemän ylsivät palkinnoille. Neljästä kultamitalista kolme tuli Hämeenlinnaan. Palkintojenjaossa kuului hyväntuulisten hämeenlinnalaisnuorten joukosta hyväksyvä toteamus: “Helsinkiinkin meni sentään yksi voitto”.

Koska sarjaan U19 oli ilmoittautunut vain yksi kilpailija, Eetu Nurmi Hämeenlinnasta, hänet laitettiin kilpailemaan yleisen sarjan aikuisten miesten kanssa. Eetu hoiti ensimmäiset SM-kisansa erinomaisesti; tuloksena oli hopeamitali moninkertaisen Suomen mestarin Tiitus Ämmälän jälkeen.

Naisten Suomen mestaruuden vei sarjaansa suvereenisti vuosikaudet hallinnut Helsingin viisiottelijoiden Laura Salminen. Hämeenlinnan Emmy Hämäläinen oli ollut mitaleilla kahdella miekkailun onnistuneella lisäpistolla tai esteratsastuksen ainoaa puomin pudotusta. Nyt oli tuloksena neljäs tila.

Masters-sarjoissa otti Hämeenlinnan viisiottelijoiden puheenjohtaja Antti Simola miesten hopeaa ja Heidi Korpi naisten pronssia.

Heinäkuussa Hämeenlinnan 5-ottelijat järjestävät Hämeenlinnan olympiaviisiottelun 70-vuotisjuhlakilpailuna kansainvälisen kutsukisan, Pentathlon Hämeenlinna 1952 Trophyn, 22.-23.7.2022.