SM5L Viikkotiedote 4.6.2020

6.4.2020

SM5L Viikkotiedote 4.6.2020

VALMENTAJAKOULUTUS

SM5L on mukana kamppailulajien Valmentaa kuin nainen -hankkeessa yhdessä Suomen Valmentajien kanssa. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Naisvalmentajille tarjolla subventoitua koulutusta. Elokuussa käynnistyy Urheilijasta valmentajaksi -koulutus (URVA) sekä marraskuussa 1-tason koulutuskokonaisuus. 
Lue lisää >

Osta SM5L-fanituotteet verkkokaupasta 
Nyt voit tilata SM5L edustusasut Atex-verkkokaupan kautta suoraan kotiisi joko Fencing tai Pentathlon painatuksella. SM5L-valikoimassa on laadukas urheilijoiden suosima Craftin asu, eri t-paitoja, tuulihousut sekä pitkähihainen tekninen paita. Asusta ja t-paidoista saatavilla myös naisten mallit. Verkkokaupan asut ovat samat kuin liiton edustusurheilijoilla!  Lue lisää >
 

Kauden 2020-2021 valmistelu etenee - valmentajatapaaminen pidettiin 3.6.2020
Liiton huippu-urheilutyöryhmä työsti tulevan kauden suunnitelmia yhdessä seuravalmentajien kanssa vuoden toisessa valmentajataamisessa (vuodessa 4 kpl).
Liiton hallituksen kokouksessa 11.6. hyväksytään mm. uusi valmennustukisopimus päätetään arvokisakriteerit 2021 ja  nimetään valmennusryhmät 2020-2021.
Syyskausi käynnistyy KickOff-leirilää Varalan Urheiluopistolla 15.-16.8. 2020.
Leirin yhteydessä pidetään myös seuraava valmentajatapaaminen, jossa mm. työstetään kauden tarkempaa ohjelmaa.

Seuravalmentajien esityksestä uusia urheilijoita liiton valmennusryhmiin 
Valmennuspäällikkö Minna on viime viikkojen ajan haastatellut urheilija-valmentajapareja ja näiden keskustelujen pohjalta HU-ryhmä työstää valmennusryhmäesitykset, 
Olkaa pikaisesti yhteydessä Minnaan mikäli seurassanne on uusia potentiaalisia valmennusryhmäurheilijoita, joista ette vielä ole keskustelleet Minnan kanssa. 

 

Valmennuslinja seuralle - Etäklinikka 15.6.2020

Kamppailulajit järjestävät yhdessä Olympiakomitean kanssa maksuttoman etäklinikan seuran valmennuslinjausten laatimiseen. Käytössä on valmennuslinjan kehittämisen uusi työkalu. Tavoitteena on tukea seurojen linjaustöiden vastuuhenkilöitä ja avata työkalua tarkemmin. Klinikasta on hyötyä kaikille seuroille, varsinkin Tähtiseuroille ja Tähtiseuraksi aikoville seuroille! 
Lue lisää >

Urheilujärjestöjen neuvotteluratkaisu 2020-2022
Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja JHL ry:n välinen neuvottelutulos urheilujärjestöjen työehtosopimuksen uudistamisesta on hyväksytty osapuolten hallinnoissa. Uudistetun työehtosopimuksen sopimuskausi on voimassa 31.1.2022 asti. Päivitettyä työehtosopimusta ei vielä ole julkaistu.
Aiheeseen liittyvän Paltan jäsentiedotteen saa pyydettäessä Lenalta.

 Koronatiedotteet 
Löydät kaikki liiton koronatiedotteet ja linkit muihin tärkeisiin aiheeseen liittyviin julkaisuihin tästä >

Korona-avustuspäätökset kesäkuussa
Päätökset avustuksista pyritään tekemään kesäkuun aikana. Liikunta- ja urheilueurojen toiminnan turvaamiseen haettiin tukea yli 25 milj. euroa. Hakemuksia tehtiin 1008 kpl. Tukea haettiin koronasta aiheutuvien haittojen lieventämiseen ja todennettujen kulujen kattamiseen. Lue lisää >

 

FIE:n hallituksen kokous 5.-6.6.2020
Tämän jälkeen on odotettavissa tietoa liittyen kv. kauteen 2020-2021. FIE valmistelee myös miekkailun koronaohjeistusta sekä ohjeistusta kisojen järjestäjille.