SM5L VIIKKOTIEDOTE SEUROILLE 25.10.2019

25.10.2019

  1. Liiton puheenjohtaja- ja hallitusvaalit 23.11.

Määräaikaan mennessä viisi seuraa esitti Joonas Lyytistä liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Muita ehdokkaita ei toistaiseksi ole esitetty. Lue lisää > 

Hallitusehdokkaiden esittämisen määräaika on 10.11. jonka jälkeen ehdokkaiden esittelyt jaetaan liiton kanavissa.

 

Tässä liiton hallitustyön kuvaus:

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton tarkoituksena on edistää ja kehittää miekkailua ja nykyaikaista 5-ottelua sekä toimia jäsentensä valtakunnallisena liittona ja yhdyssiteenä. Liiton hallituksessa pääset aidosti vaikuttamaan asioihin ja pohtimaan mihin suuntaan miekkailua ja 5-ottelua Suomessa tulisi kehittää. Liiton hallituksessa pääset katsomaan asioita paljon laajemmin kuin mihin muuten olisi mahdollista ja tekemään hommia hyvässä porukassa osaavien ja pätevien ihmisten kanssa. Useimmiten homma on myös hauskaa ja antoisaa. 

Liiton hallitustyöskentely vaatii kuitenkin aitoa kiinnostusta ja aikaa. Hallituksessa sinun on annettava aikaasi sekä hallituksen kokouksiin että työryhmätyöskentelyyn. Hallituksen kokouksia on vuodessa 16-18. Kokoukset pidetään Sporttitalolla Helsingissä, etäosallistuminen kokouksiin on mahdollista, ja osa kokouksista on sähköpostikokouksia. Työryhmätyöskentelyyn varattavaa aikaa on vaikea määritellä ennalta. Hallituksen kokouksien ja työryhmätyöskentelyn lisäksi sinun on hyvä varata aikaa kaksi kertaa vuodessa järjestettävään hallituksen suunnittelupäivään, kaksi kertaa vuodessa järjestettävään liiton seurapäivään sekä kahdesti vuodessa järjestettävään liiton vuosikokoukseen. Käytännössä hallitustyöskentely on kokousten valmistelua, tutustumista esityslistoihin ja osallistumista kokouksiin. Oman vastuualueen asioiden edistämistä ja työryhmätyöskentelyä, työryhmän johtamista kokouksineen, sovittujen toimenpiteiden tekemistä, esitysten valmistelemista hallituksen kokouksiin sekä liiton toimintasuunnitelman ja vuosikertomuksen laatimista oman vastuualueen osalta.

Jos sinua kiinnostaa työskentely ja asioiden edistäminen mukavassa porukassa etkä säikähtänyt työmäärää niin olet juuri oikea henkilö asettumaan ehdolle Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton hallitukseen. Yhdessä liiton jäsenseurojen kanssa muodostamme kannustavan ja menestyvän miekkailu- ja 5-otteluyhteisön, joka tukee lajien monimuotoista harrastamista ja mahdollistaa urheilijoidemme jatkuvan kansainvälisen menestyksen.

 

Muistutamme, että liiton säännöissä ei ole asetettu määräaikaa ehdokasasettelulle, joten uusia puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaita voi esittää syyskokoukseen saakka. 

 

  1. Liiton syksyn seurapäivä ja syyskokous pidetään lauantaina 23.11. Sporttitalolla Helsingissä klo 11 alkaen.

Liitto tukee pääkaupunkiseudun ulkopuolelta osallistuvia seuroja matkakustannuksia maks. 100 eur/seura (maksu kuitteja vastaan).

Ilmoittautuminen Suomi Sportin kautta, lue lisää >

 

  1. Lunastetut harrastelisenssit 25.10. Osa harrastelisensseistä jo korotettu kilpailulisenssiksi.
     

HELSINGIN MIEKKAILIJAT

108

ESPOON MIEKKAILIJAT

41

OULUN MIEKKAILUSEURA

25

KALPAVELJET

25

HYVINKÄÄN MIEKKAILIJAT

16

MIKKELIN MIEKKAILIJAT RY

12

KUOPION MIEKKAILIJAT

11

SAIMAAN SÄILÄT RY

10

KARJALAN KALPA

10

PORVOON MIEKKAILIJAT

8

TAPANILA ERÄ

4

TURUN MIEKKAILIJAT

4

HELSINGIN NYKYAIK. 5-OTT.

4

HABDA

3

HÄMEENLINNAN 5-OTTELIJAT

3

YLIOPPILASMIEKKAILIJAT

2

KUOPION MIEKKAILUSEURA

1

LÄNSI-POHJAN MIEKKAILIJAT

1

MIEKKAILUSEURA PISTO

1

 

289

 

  1. Miekkailun joukkuenimeämisiä > (Burgos ja Heraklion U20 MC)

 

  1. Marja-Liisa Somerojan upea miekkailu-ura huipentui vuoden 2019 yhteensä neljään EM- ja MM-kultamitaliin. Miekkailutulosten lisäksi hän on vahvasti ollut mukana vaikuttamassa Suomen miekkailun kehitykseen usean vuosikymmenen ajan, lue lisää >

 

  1. FIE:n tiedote 22.10. Please be informed that due to force majeure situation the  junior World cup men's foil, women's foil in Havana (CUB) on 25-26 of January 2020 has been canceled. We will inform you about the new location, the dates remain the same 

 

  1. Liiton tapahtumat syksy 2019:

 

Leirit
7.-8.12. Itsenäisyyspäivän leiri, Tampere

27.-30.12. Joululeiri

 

Sparringpäivät

26.10. Kadetti/Haastaja sparring Espoo HUOM AIKA 12-16

9.11. Kadetti/Haastaja sparring Espoo

23.11. Kadetti/Haastaja sparring Espoo

10.11. Tyttösparing Helsinki

15.12. Tyttösparing Helsinki (huom siirtyi sunnuntaille!)

 

Kokoukset

4.11.  Hallituksen kokous 

23.11. Seurapäivä ja syyskokous, Sporttitalo

10.12. Hallituksen kokous

 

 

Iloisin viikonlopputerveisin,

Lena & Minna

?