Kurssien esittely

Nykyaikainen 5-ottelu on olympialaji, joka koostuu viidestä toisistaan poikkeavasta lajista: kalpamiekkailu, vapaauinti, esteratsastus ja juoksuammunta (Laser Run). Laji vaatii kovaa fyysistä suorituskykyä ja lajitaitoja. Siinä missä miekkailu ja ratsastus edellyttävät tekniikan hallintaa ja kokemusta, uinti ja juoksu fyysistä suorituskykyä ja nopeutta, ammunnan taas vaatiessa rautaisia hermoja. Harrastuksena laji on erittäin monipuolinen ja sopii kaiken ikäisille.

Hämeenlinnan 5-ottelijat järjestää 5-ottelun peruskursseja sisältäen kalpamiekkailun perusteet, ampumajuoksun (Laser Run) perusteet sekä vapaauinnin perusteet. Viides laji, esteratsastus, ei toistaiseksi sisälly ohjelmaan. Ratsastus tulee usein mukaan vasta kun muiden lajien perusteet ovat hallussa. Toimimme yhteistyössä Aulagon Ratsastuskoulun kanssa. 5-ottelun peruskurssi on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille kunto- tai kilpaurheilusta kiinnostuneille.

Kurssien jälkeiset normaalit kausittaiset harrastaja- ja kilpailijamaksut näet kohdasta Harrastaja- ja kilpailijamaksut.

Nuoremmille (8-12 vuotiaille) järjestämme 5-ottelukeron (1 h/vk), jossa pääset tutustumaan kaikkiin 5-ottelulajeihin: uintiin, miekkailuun, ratsastukseen ja juoksuammuntaan (Laser Run).

5-OTTELUN PERUSKUSSI (5-ottelukoulu)

Toteutetaan tammi/helmikuussa ja syys/lokakuussa, kestää noin 4-5 viikkoa.

5-ottelun peruskurssi sisältää miekkailun perusteet, vapaauinnin perusteet sekä ampumajuoksun (Laser Run) perusteet. Viides laji, esteratsastus, ei toistaiseksi sisälly ohjelmaan. Ratsastus tulee usein mukaan vasta kun muiden lajien perusteet ovat hallussa.Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille kunto- tai kilpaurheilusta kiinnostuneille.

5-ottelun peruskurssi: Hinta 120 €/hlö; sisältää kalpamiekkailun perusteet, vapaauinnin perusteet, Laser Run perusteet, lisäksi tarvittavat miekkailuvarusteet, sali- ja uintiratamaksun sekä vakuutuksen kurssin ajaksi.

Loppukauden (loka-joulukuu) harrastajamaksu on 90 €/hlö, mikä oikeuttaa lajiharjoitteluun vakiovuoroilla kauden (syys- tai kevätkausi) loppuun. Sisältää myös lisenssikauden kestävän liiton (SM5L) edellyttämän harrastajalisenssimaksun 20 €/hlö.

Kurssipaikka: Miekkailu ja Laser Run; Nummikeskuksen yläkatsomon liikuntatila (ks. Harjoitukset ja tilat). Uinti; uimahalli ja kesäaikana Ahveniston maauimala.

5-OTTELUKERHO (8-12 vuotiaille)

Alkaa helmi/maliskuussa ja syys/lokakuussa, kestää yhteensä noin 10 viikkoa

Tule kokeilemaan! Kerhossa pääset tutustumaan kaikkiin 5-ottelulajeihin: uintiin, miekkailuun, ratsastukseen ja juoksuammuntaan (Laser Run). Harjoittelupaikkoina Nummikeskuksen liikuntatila, uimahalli sekä Aulangon Ratsastuskoulu.

"Esimerkiksi Laser Run (juoksuammunta) on kuin itämainen taistelulaji, siinä yhdistyy kaksi ääripäätä, mieli ja keho. Kehon pitää olla treenattu juoksua kestäväksi, mutta toisaalta mieli on pystyttävä tyhjentämään, kun saavutaan ampumapaikalle. Laji vaatii kolmea ominaisuutta. Ensinnäkin Laser Run on vauhtilaji: täytyy pystyä juoksemaan kovaa. Toiseksi täytyy pystyä ampumaan tarkasti ja nopeasti hengästyneenä."

5-ottelukerho; hinta 50 €/hlö/10 viikkoa; sisältää opetuksen ja ohjauksen, tarvittavat varusteet ja vakuutuksen kerhon keston ajaksi..

Kerhopaikka: Miekkailu ja Laser Run; Nummikeskuksen yläkatsomon liikuntatila (ks. Harjoitukset ja tilat). Uinti; uimahalli ja kesäaikana Ahveniston maauimala. Ratsastus Aulangon Ratsastuskoulu.

Hämeenlinnan 5-ottelijat

Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 ry

info@hml5.fi
Silapolku 9 B3
13500 Hämeenlinna

Puh. 050 340 6123
Rekisterin:o 222.391
Y-tunnus  2944542-5